Для розгляду апеляцій вступників на результати вступних випробувань в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки утворюється апеляційна комісія відповідно до Положення про приймальну комісію вищого навчального закладу, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 04 листопада 2015 року за № 1353/27798 (зі змінами).

  1. Наказ про затвердження складу апеляційної комісії підписується ректором Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки не пізніше 01 березня. Головою апеляційної комісії призначається один із проректорів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, який не є членом предметних або фахових атестаційних комісій.

При прийомі на навчання на основі базової і повної загальної середньої освіти склад апеляційної комісії формується з числа провідних науково-педагогічних працівників Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та вчителів системи загальної середньої освіти регіону, які не є членами предметної екзаменаційної комісії, комісії для проведення співбесід університету.

При прийомі на навчання на основі раніше здобутого ступеня бакалавра, освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста, спеціаліста склад апеляційної комісії формується з числа провідних науково-педагогічних (педагогічних) працівників закладів вищої освіти і наукових установ України.

Апеляційні комісії можуть утворюватись у відокремлених структурних підрозділах. Головою апеляційної комісії відокремленого структурного підрозділу призначається один із заступників керівника цього підрозділу.

Оплата праці членів апеляційної комісії проводиться за нормами оплати праці відповідно до чинних нормативно-правових актів України.

  1. Апеляція вступника щодо екзаменаційної оцінки (кількості балів), отриманої на вступному випробуванні у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки (далі − апеляція), повинна подаватись у письмовій формі особисто вступником не пізніше наступного робочого дня після оголошення екзаменаційної оцінки (результатів співбесіди, комп’ютерного тестування, прослуховування, перегляду, виконання, письмового випробування) відповідно до графіка роботи приймальної комісії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки на період вступної кампанії 2018 року.

Апеляція подається до секретаріату приймальної комісії та розглядається не пізніше наступного дня після її подання у присутності вступника апеляційною комісією.

Додаткове опитування вступників при розгляді апеляцій не допускається.

Порядок подання і розгляду апеляції оприлюднюється та доводиться до відома вступників не пізніше ніж за 7 днів до початку вступних випробувань.

  1. Апеляцію на результати вступного випробування вступник подає особисто у письмовій формі до секретаріату приймальної комісії (каб. А 101 головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, просп. Волі, 13), де її реєструє у відповідному журналі старший технічний секретар або його заступник.
  2. Апеляція повинна бути обґрунтованою.
  3. Апеляції з питань відсторонення від вступних випробувань не розглядаються.
  4. Голова апеляційної комісії готує робочі матеріали при підготовці до засідання апеляційної комісії.
  5. Апеляційна комісія проводить розгляд апеляцій у період проведення вступних випробувань щоденно з 18-ї години у приміщенні головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (просп. Волі, 13).
  6. На засіданні апеляційної комісії ведеться протокол, який підписують голова і члени апеляційної комісії. Вступник ознайомлюється з рішенням апеляційної комісії, що засвідчує своїм підписом.
  7. Випадки наступної зміни виставлених на письмовій роботі та у відомостях членами предметної екзаменаційної або фахової атестаційної комісії оцінок (за висновками апеляційної комісії) засвідчуються підписом голови відповідної комісії, письмовим поясненням члена комісії та затверджуються рішенням приймальної комісії.
  8. Рішення апеляційної комісії після його затвердження приймальною комісією оголошується на дошці інформації (інформаційному стенді приймальної комісії).

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ

 
Translate »